Založ si blog

Novou tvárou Beyond Meat bude Kim Kardashian. Akcie po správe vzrástli

Pred dekádou bola firma Beyond Meat považovaná za novú hviezdu finančných trhov. Dnes je v oveľa zložitejšej pozícii a berie si na pomoc známe osobnosti.

 

Silný marketing  a efektívne budovanie značky je pre spoločnosti základ, ktorý dokáže pomôcť aj vývoju ich hodnoty na akciových trhoch. Svoje o tom vie aj spoločnosť Beyond Meat, ktorá predstavila ako novú tvár svojej značky úspešnú celebritu, podnikateľku a influencerku  Kim Kardashian, čo vyvolalo na trhoch pozitívny ohlas. Akcie spoločnosti po vyhlásení vzrástli o 13 percent.

Podľa oficiálneho vyjadrenia má Kim vystupovať ako nová „hlavná poradkyňa pre chuť“. Nie je žiadnym tajomstvom, že Kardashian sa na svojich fotografiách a videách zo sociálnych sietí rada prezentuje aj svojou dobre zásobenou chladničkou, čo môže pri počte jej sledovateľov znamenať pre firmu obrovské množstvo nových potencionálnych klientov z radov jej fanúšikov. Kim vo svojom vyhlásení uviedla, že sa rozhodla so značkou spolupracovať, pretože jej výrobky prospievajú ľuďom aj planéte. Zároveň fanúšikom prisľúbila sľúbila, že sa v newsletteroch podelí o svoje najobľúbenejšie výrobky.

 

Preslávila sa raketovým rastom

Spoločnosť Beyond Meat sa preslávila výrobou hamburgerov z rastlinných ingrediencií, pričom vstupovala na trh práve v období, keď svet bojoval s problematikou klimatickej krízy a potreby znižovania konzumácie mäsa. Kvôli svojmu pozitívnemu vplyvu na životné prostredie bola v roku 2013 dokonca vymenovaná ľuďmi z organizácie pre etické zaobchádzanie so zvieratami za spoločnosť roka.

Po svojom vstupe na burzu 2. mája 2019 sa cena akcií v pomerne krátkom čase vyšplhala z hodnoty 25 USD za akciu na 239,71 USD. Trhová kapitalizácia sa v tom období pohybovala cez 12 miliárd USD a predaje rástli.

Wonderinterest-Lacenová-Hviezda Beyond Meat na finančných trhoch pohasla

Burgery spoločnosti Beyond Meat (Zdroj: Adobe Stock)

 

Spolupráca so značkami rýchleho občerstvenia

Firme sa darilo aj vďaka problémov s dodávateľskými reťazcami v prvej vlne pandémie po zavedení reštrikcií, ktoré spôsobili nedostatok mäsa v obchodoch a tak ich ľudia nahrádzali rastlinnými alternatívami. V roku 2021 odštartovala spoluprácu a stala sa dodávateľom pre svetovú značku fastfoodov McDonald’s a neskôr aj KFC a Pizza Hut.

 

Záujem klesá, konkurencia rastie

Lenže v posledných mesiacoch sa vyskytli problémy s udržaním skoršieho tempa rastu  a prepadom predaja v dôsledku zvýšenej konkurencie na trhu  a otázkam, ktoré sa objavili ohľadom atraktivity a zdravotnej nezávadnosti výrobkov. Akcie spoločnosti sa kvôli tomu za posledný rok prepadli o 80% až pod hranicu, za ktorú sa obchodovali počas primárnej ponuky v roku 2019. Trhová kapitalizácia firmy sa nachádza okolo úrovne 1,6 miliardy USD.

Keďže Kim je úspešnou podnikateľkou a jej meno sa stalo synonymom úspechu, čo možno pozorovať aj v tom, že jej značka SKIMS dosiahla začiatkom roka 2022 rýchly nárast ocenenia na 3,2 miliardy USD, je viac ako isté, že jej prínos pri propagácii  značky Beond Meat bude pri obnove dôvery spotrebiteľov kľúčový. Kim  však nie je jedinou známou tvárou, ktorá spojila svoje meno s týmto výrobcom. Pridala k ďalším zvučným menám ako je Snoop Dogg, Kevin Hart, Shay Mitchell a Liza Koshy.

Technologické firmy zaradené v Metaverse indexe majú našliapnuté k ďalšiemu rastu

10.04.2024

Metaverse index, ktorý spolu so svojimi kolegami-analytikmi Wonderinterest Trading zostavujeme pravidelne od roku 2019, pokračuje aj v tomto roku vo výraznom raste. Od začiatku roka sa hodnota spoločností v ňom zahrnutých zvýšila o viac ako 30 %. Index bol najviac ťahaný predovšetkým akciami technologickej spoločnosti Nvidia. Od januára 2024 Nvidia zvýšila svoju hodnotu [...]

Akcie z Metaverse majú za sebou výborný rok. Najviac rástli akcie Coinbase

19.02.2024

Akcie v Metaverse indexe majú za sebou výborný rok. Po postupnom odznení inflácie a ďalších problémov, ktoré trápili ekonomiku prišiel priestor na rast akciového trhu, z ktorého ťažili predovšetkým technologické akcie. Viaceré akcie v indexe Metaverse dosiahli historické maximá, pričom výrazne rástal hodnota celého indexu. Napriek negatívnemu roku 2022, v ktorom [...]

Stojíme na prahu lietania bez uhlíkovej stopy? Virgin Atlantic vypustili prvú lastovičku

08.01.2024

Virgin Atlantic, ktorú založil britský podnikateľ Richard Branson s cieľom ponúknuť alternatívu k vtedajším leteckým spoločnostiam, uskutočnila prvý let lietadla Boeing 787, s motorom poháňaným palivom, tvoreným zo 70 percent biomasou. Spoločnosť tvrdí, že sa jej podarilo uskutočniť krok k nulovej uhlíkovej stope do roku 2050, keďže podľa nich je palivo 100 [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.