Založ si blog

Koronavírus nahráva streamovacím službám. Akcie Netflixu výrazne rastú

Hoci akcie streamovacej spoločnosti Netflix  v polovici marca strácali rovnako ako väčšina titulov na kapitálových trhoch v dôsledku obáv zo začiatku koronakrízy, nakoniec Netflix dokázal z reštrikcií výrazne vyťažiť. Za posledný mesiac a pol si pripísal k hodnote 38 percent.

V prvom kvartáli 2020 narástli v dôsledku vypuknutia pandémie COVID-19 predplatitelia Netflixu o 16 miliónov. V praxi to bolo 2-krát ako plán. Počas 13 rokov existencie firmy ide o najvyšší rast za kvartál počas.

Hodnota spoločnosti na burze vďaka výraznému nárastu užívateľov od marcového prepadu vzrástla z hodnoty 299 USD za akciu na úroveň 412 USD za akciu. Pre porovnanie – pred prepadom sa akcie obchodovali na hodnote okolo 388 USD za akciu.

Samozrejme, ďalší kvartál už pre spoločnosť nemusí byť taký silný, nakoľko jednotlivé ekonomiky postupne uvoľňujú prísne opatrenia a ľudia by sa postupne mohli opäť začať viac zdržiavať aj mimo svojich domovov.

Zo súčasnej situácie vyťažila aj spoločnosť Walt Disney, ktorá prevádzkuje vlastnú streamovaciu službu pod názvom Disney+. A to aj napriek tomu, že pred marcovým prepadom sa akcie Disney obchodovali na úrovni 141 USD a následne sa prepadli hlboko pod stodolárovú hranicu. Aktuálne sa Disney obchoduje okolo 112 USD za akciu. Od marcového prepadu si  tak akcie pripísali výrazný zisk na úrovni 33 percent.

Netflix sa v súčasnosti môže pochváliť 182 miliónmi predplatiteľov a Disney+ len päť mesiacov od spustenia služby až 50 miliónmi predplatiteľov, čo je skoro dvojnásobok oproti číslam zo začiatku februára 2020. Opäť sa tak potvrdilo, že tam, kde niektoré spoločnosti kvôli dôsledkom pandémie masívne strácajú, sú iní schopní masívne zarábať.

Technologické firmy zaradené v Metaverse indexe majú našliapnuté k ďalšiemu rastu

10.04.2024

Metaverse index, ktorý spolu so svojimi kolegami-analytikmi Wonderinterest Trading zostavujeme pravidelne od roku 2019, pokračuje aj v tomto roku vo výraznom raste. Od začiatku roka sa hodnota spoločností v ňom zahrnutých zvýšila o viac ako 30 %. Index bol najviac ťahaný predovšetkým akciami technologickej spoločnosti Nvidia. Od januára 2024 Nvidia zvýšila svoju hodnotu [...]

Akcie z Metaverse majú za sebou výborný rok. Najviac rástli akcie Coinbase

19.02.2024

Akcie v Metaverse indexe majú za sebou výborný rok. Po postupnom odznení inflácie a ďalších problémov, ktoré trápili ekonomiku prišiel priestor na rast akciového trhu, z ktorého ťažili predovšetkým technologické akcie. Viaceré akcie v indexe Metaverse dosiahli historické maximá, pričom výrazne rástal hodnota celého indexu. Napriek negatívnemu roku 2022, v ktorom [...]

Stojíme na prahu lietania bez uhlíkovej stopy? Virgin Atlantic vypustili prvú lastovičku

08.01.2024

Virgin Atlantic, ktorú založil britský podnikateľ Richard Branson s cieľom ponúknuť alternatívu k vtedajším leteckým spoločnostiam, uskutočnila prvý let lietadla Boeing 787, s motorom poháňaným palivom, tvoreným zo 70 percent biomasou. Spoločnosť tvrdí, že sa jej podarilo uskutočniť krok k nulovej uhlíkovej stope do roku 2050, keďže podľa nich je palivo 100 [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.